čtvrtek 28. března 2013

Back to 90´s

Vracím se zpět v čase docela často, vůbec mi nevadí vyjít ven a vypadat jako z Beverly Hills  90210.  Devadesátá byla léta mého dětství a celkově mě berou, a i když většinou kombinuji vintage kousky s věcmi novějšími, tentokrát jsem prostě neodolala a do jednoho předjarního dne, kdy bylo opravdu nádherně, jsem vyrazila ve stylu devadesátek. V záloze jsem měla růžovou čepici a nemůžu se rozhodnout, která vypadla lépe. Co myslíte, růžová nebo bílá? 

I travel back in time really often and I don't mind to go out and look like folks from Beverly Hills 90210.  I was born in 90's - it was the time of my childhood and I like that era. I usually combine vintage clothes with newer ones but during one pre-spring day I dressed myself in the 90's style and went out. I had pink beanie in my bag as an alternative but I can't figure out which looks better. What do you think - pink or white one?


pondělí 25. března 2013

Wellington boots

Taky máte někdy pocit, že se fotíte na nevhodných místech, paranoidně sledujete pána ze Security a jen se blíží, už zvedáte kotvy ? :D Musím říct, že u mě se to rychle zlepšuje a pokud mě někdo vyloženě nevyzve, tak fotíme dál. Tenhle outfit patřil k jednomu prosněženému dni, kdy bylo venku opravdu mokro, proto ty gumáky a k nim doplňky v akcentech modré a zelené.


Do you sometimes have the strange feeling when you are taking photos in some inappropriate places? You are getting paranoid and when the security guy is comming your way you are immediately lifting anchor and flee like a coward? :D I must say that I'm going to be more sure in this situations and I continue in taking pictures until somebody kicks us out. This outfit belonged to a snowy day when there was plenty of water outside so I was great time to put on my wellington boots and accessories with blue and green tint.



pátek 22. března 2013

New job

Tak jsem tady s pokračováním o mých pracovních slastech a strastech. S H&M a to nedopadlo, ale to mi vůbec nevadí, protože jsem získala práci s mnohem výhodnějšími podmínkami. Pracuji teď v prodejně jedné  stylové sportovní značky a zatím to vypadá dost pohodově. Nejdůležitější jsou lidi  a fakt, že tam na půl úvazku trávím jen pár dní v měsíci. Myslím, že manuální práce je dobrá pro odreagování od školy, a tak opět nelituji, že nepracuji v advokátce. Maminka je ale jiného názoru :) Co vy, sháníte, pracujete někde delší dobu, nebo to plánujete až po škole?

PS: I tak v Haemku trávím dost času, jak vidíte z fotek :)



Here I am with continuation of my job pleasures and sorrows. Job in H&M had misfired but I'm fine with it because I applied for a job with more benefits and better conditions and they accepted me! I work in store of one stylish sport brand and the job seems pretty good so far. The most important thing for me are the colleagues and a fact that thanks to my part-time job I spend there only few days a month. I think the manual labor is good for relaxation from school so again I don't regret that I don't work in law office. In fact my mum has a different opinion :) And what about you? Are you looking for a job or do you already have your dream job or you want to search after finishing school?

PS: Okay I admit that I spend a lot of time in H&M despite they refused me, check the photos :)


úterý 19. března 2013

Scarf

Šála ! Je opravdu skvělá, mohli jste ji zaregistrovat už u jiných blogerek, taky jsem ji ulovila ve slevě a jsem za ni ráda. Zahřeje, doladí.  

PS : na poslední fotce v pozadí má nejoblíbenější Právnická :)

Scarf! It's really wonderful. You could have seen it among other blogs. I caught it in sale and I love it. It keeps you warm and looks pretty.

PS: On the last photo you can see my favourite Law faculty :)


neděle 17. března 2013

Grafity wall

Fotky vznikly doma v Ostravě , kde bych ráda víc fotila. Netrávím tam ale tolik času, jezdím většinou jen na víkend. Vracím se moc ráda. Kvůli rodině, přátelům, mému milému a černé labradoří psici. Doma je doma a když jsem tam málo, chovají se ke mně ještě lépe. Kdo jezdí rád domů a proč?

Photos were taken at home in Ostrava where I'd like to shoot more. Sadly I don't spend there so much time, I usually travel there only for weekends. I love to go to Ostrava because of my family, friends, my honey and my black labrador. Home is home and everybody likes to see me there. Who likes to go home and why?

sobota 16. března 2013

Nobody is perfect

Každý člověk má něco, co by na sobě změnil, nebo alespoň vylepšil. Já nejsem výjimka a tak samozřejmě řeším postavu, zuby, pleť, křivé ručičky atd. Ale jednu věc už jsem dávno řešit přestala. Máte možnost vidět na fotkách, že když se rozdávaly velké odstávající uši, byla jsem první v řadě. Děti jsou kruté a tak na základní škole a gymnáziu nebyla nouze o přezdívky. S přibývajícím věkem a rozumem mi ale přestaly vadit a začala jsem se jim taky smát. V posledním stádiu dělám vtípky sama a říkám, že mám tendenci lítat do teplých krajin, mávat na rozloučenou, že chytám i HBO. Přátelům už to ani nepřijde a já si občas udělám i culík, pohledy ostatních mě nevzrušují. Taky máte něco zvláštního, s čím jste se smířili, nebo jste si z toho udělali přednost?

PS: Fotky byly pořízeny kvůli soutěži u Niky, nevyhrála jsem, ale alespoň jsem letos provětrala Conversky.

Everybody has something that he or she would like to change about theirselves or at least fix it. I'm not an exception in this case. Actually I deal with my figure, teeth, my skin, crooked hands etc. But there is one thing that I stopped thinking about long time ago. You can see on my photos that when there was a garage sale with big standing ears I shopped more than others. Children are cruel so at elementary and high school I had no lack of funny names. But during the time when I grew and hopefully got some wisdom I realized that I'm okay with those jokes and I started to laugh to myself. The last stage is that I'm often doing jokes by myself and I say that I tend to fly overseas, wave goodbye and catch HBO. My friends are okay with my ears and sometimes I even make a ponytail - I simply ignore weird views of folks. Do you also have something special or weird and you made it your advantage?

PS: Photos has been taken to compete in Niky's contest - I didn't win - at least I took my Converse to fresh air.


úterý 5. března 2013

My tip red lip

Dnes žádné rozepisování. Na sobě mám skvělý křivák, který mi ulovila kamarádka v brněnském sekáči a legíny, které jsou stejně tak plesnivé :D První fotkou si nejsem vůbec jistá, potěší mě i kritika, protože se nemůžu rozhodnout, zda nevypadám vulgárně. Taky někdy váháte, jaké fotky zveřejnit? 

I donť wanna write a lot today. I´m wearing amazing jacket caught by my best friend in Second hand in Brno and leggins, which are the same pattern. I´m not sure of the appearance of first photo, I will be pleased if you give me some critical review, don't I look to vulgarly? Do you sometimes have the same dilemma which photo you should publicate?



neděle 3. března 2013

Interview


Stále sháním práci a dnes jsem navštívila druhé kolo pohovoru u společnosti H&M. Manažerka pobočky byla opravdu milá, ale ptala se opravdu hodně a dlouho :D. Jsem zvědavá, jestli se ozve. Zatím pořád posílám životopisy, ale nemůžu se zbavit pocitu, že vyhrát ve Sportce by asi byla ta nejlepší varianta. Mimochodem kabelka je další kousek z brněnského sekáče.

I´m still looking for job and today absolve the next round of interview in H&M company. Store manager was really nice, but she asked a lot :D I´m curious, if she will call. Anyway I still continue with sending CVs, but I can´t get rid of the feeling, that winning in lottery would be the best possibility. By the way the bag is the next piece from Brno´s vintage shop.

pátek 1. března 2013

Out of time

Na sobě mám kombinaci, kterou jsem na sebe nasoukala ve spěchu, ale nakonec se mi docela líbí. Vážně neustále něco nestíhám, je to asi můj nejhorší zlozvyk. Jestli mě někde potkáte, je velká pravděpodobnost, že poběžím:
  1. na dopravní prostředek
  2. do školy
  3. do práce
  4. na schůzku
  5. kamkoliv jinam :D
Máte to někdo podobně, nebo chronicky nestíhám jen já ?


I´m wearing an outfit that I put on in a hurry but finally I really like it. Seriously I always run out of time - perhaps it´s my biggest vice. If you see me anywhere there is big probability that I will run:

  1. to get bus, tram or plane
  2. to school
  3. to work
  4. to meeting
  5. anywhere else :D
Does anybody have it the same or is it just me?